Stralen van velgen

Bij het stralen van een velg wordt de oude laklaag van de velg verwijderd, op deze manier wordt de velg geschikt gemaakt voor een nieuwe lak- of poedercoatlaag. Het stralen van lichtmetalen velgen kan niet ieder straalbedrijf. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een te hard en grof straalmiddel dat met een te hoge druk in het lichtmetaal van de velg geslagen wordt. Het resultaat: een veel te grof gestraalde velg met insluiting van metaaldeeltjes in het zachte materiaal van uw velg. Hierdoor is de afwerking niet mooi en heeft binnen de kortste keren weer oxidatie onder de lak.

Bij ons gebeurt dit niet! Middels ons gespecialiseerde straalprocedé worden de velgen gereed gemaakt voor het aanbrengen van nieuwe lak- en poedercoatlagen.Er wordt gestraald met een lage druk en een speciaal straalmiddels dat geschikt is voor lichtmetalen velgen. Hierdoor ontstaat een zeer glad en schoon resultaat dat een perfecte basis vormt voor een nieuwe lak- of poedercoatlaag.

Vaak kiest men bij ons voor het stralen in combinatie met natlakken (spuiten van de velgen) of poedercoaten van de velgen. Maar alleen stralen behoort ook tot de mogelijkheden. Zodra wij de velgen gestraald hebben, kunt de velg verder zelf afwerken!